Volg ons ook via Facebook   

spatader behandeling fysiotherapeut

Fysiotherapie behandelingen

Iedere fysiotherapeut wordt in eerste instantie opgeleid tot algemeen practicus. De (algemene) fysiotherapeut is de specialist in bewegen. Hij (zij) levert een bijdrage aan de kwaliteit van leven, door optimaal bewegen mogelijk te maken, te herstellen of te verbeteren.

Blessure, rugklachten, kneuzing, overbelasting, verrekking

Door een aandoening aan of overbelasting van spieren, gewrichten, pezen, banden, zenuwen, bloedvaten (het gehele houdings- en bewegingsapparaat) ontstaat soms pijn, stijfheid, bewegingsbeperking of functieverlies.

Vaak zijn we beperkt in bewegen en in het uitvoeren van activiteiten en soms moeten we stoppen met werken, sporten, hobbies. Hoe vanzelfsprekend het ook was om “alles “ nog te kunnen………………ons lijf laat ons in de steek.

80 -100% van onze Westerse bevolking kent de gevolgen van forse lage rugpijn.

Werkwijze

De fysiotherapeut houdt eerst een gesprek met u over de aard van de klachten, de pijnlijke bewegingen, de mogelijke oorzaak, het medische verleden, aanvullende gegevens enzovoort.

Daarna volgt een lichamelijk onderzoek om vast te stellen wat, en in welke mate, iets beschadigd of aangedaan is. Op basis van alle gegevens bespreekt de fysiotherapeut met u een behandelplan en gaat u, samen met hem (haar), aan de slag om aan uw klachten te werken.

Er wordt gebruik gemaakt van verschillende technieken:

advisering, uitleg, instructie, massage, mobilisaties, (thuis)oefenen, taping of bracing, electrotherapie, dry needling, training en scholing enzovoort.

Preventie

Een belangrijk aandachtspunt is preventie. Het is de uitdaging van de fysiotherapeut om, daar waar mogelijk, maatregelen te nemen om het risico op een herhaling van de klachten te beperken. Voorkomen is nog steeds altijd beter dan genezen!!

Overleg

In het proces van beginsituatie (met klachten) naar eindsituatie (minder of geen klachten) is communicatie erg belangrijk.

De fysiotherapeut zal steeds in overleg met u het effect van de aanpak meten en bepalen, de tijdslijn aanpassen, accenten leggen, een andere behandeling inzetten of eventueel een collega of andere (para)medicus raadplegen.

Het belang van u als patiënt staat voorop!


Link: www.fysiotherapie.nl

Vergoedingen

Wij hebben met alle Zorgverzekeraars een overeenkomst. De mate waarin de geleverde zorg vergoed wordt door de Zorgverzekeraar, is afhankelijk van de aandoening en van de mate waarin u aanvullend verzekerd bent.

Lees verder... 

Klachten?

Bent u niet helemaal tevreden?  We lossen het op. We hebben een klachtenregeling en we zijn aangesloten bij de klachtenregling van het Keurmerk Fysiotherapie..

Lokatie

De Chamotte 4
4191 GT Geldermalsen

0345 576006
info@vermeltfoortfysiozorg.nl

Openingstijden

maandag: 08.00 - 21.00 uur
dinsdag: 07.00 - 20.00 uur
woensdag: 08.00 - 21.00 uur
donderdag: 07.00 - 18.00 uur
vrijdag: 08.00 - 18.00 uur
zaterdag: 09.00 - 12.00 uur

In overleg kan hiervan afgeweken worden