Volg ons ook via Facebook   

  • fysiozorg geldermalsen
  • fysiotherapie praktijk geldermalsen
  • vermeltfoort fyziotherapie

Ervaringen van patiënten

Sporten onder begeleiding van een Personal Trainer

Ik had al jaren last van behoorlijk overgewicht en mijn lichamelijke gezondheid ging steeds verder achteruit.
Steeds meer problemen speelden op: last van mijn knieën, enkels, rug , het bewegen ging mij steeds moeilijker af door mijn overgewicht. Sporten in een sportschool heb ik geprobeerd maar ik voelde mij bekeken en niet op mijn gemak.

In 2016 heb ik een radicaal besluit genomen en ben ik geopereerd om gewicht te verliezen. Deze operatie gebeurt niet zomaar en daar gaan behoorlijk wat maanden aan voorbereiding aan vooraf, omdat het je levensstijl voor altijd zal gaan veranderen.

De belangrijkste punten waren verandering van eetpatroon maar ook meer bewegen, sporten dus. In oktober 2016 ben ik geopereerd en na een herstelperiode van 6 weken ben ik begonnen met sporten, omdat na het eerste weeg- en meetmoment de arts niet tevreden was met het resultaat. De stap gezet en contact gezocht met Vermeltfoort Fysiozorg en mijn situatie uitgelegd.

Personal Trainer

Na een prettig telefoongesprek de afspraak gemaakt om met een van de fysiotherapeuten in gesprek te gaan wat de mogelijkheden zijn. Tijdens dit gesprek werd mij verteld dat deze fysiotherapeut ook Personal Training deed en dat voor het traject waarin ik zat dit wel een hele goede en verantwoorde manier van sporten was.Tijdens dit gesprek werd ook besproken wat de doelen waren die ik wilde bereiken: gewichtsverlies, conditieverbetering en opbouw van de spiermassa. Ook werd er een weeg- en meetcontrole gedaan, de trainer was erg duidelijk. Over een half jaar zou mijn gewicht een behoorlijk eind gezakt zijn en mijn conditie verbeterd zijn. De eerste training zal ik niet gauw vergeten.

Mijn lijf schreeuwde het uit van de spierpijn. Ik merkte dat ik steeds iets verder ging tijdens de trainingen, ook de trainer zag dit en ging steeds een stapje verder. De kilo’s vlogen eraf soms zelf met twee per week.

Respect en vertrouwen

 

Tegen de tijd dat ik weer naar de arts moest voor een weeg- en meetmoment en de fietstest moest afleggen was ik helemaal klaar voor de fietstest. Het gewicht was behoorlijk gedaald en ook mijn spiemassa was behoorlijk vooruit gegaan.
Wat bijgedragen heeft in dit traject is het wederzijds respect en vertrouwen tussen de trainer en mij, deze wist precies hoever hij kon gaan. Desondanks dat de trainingen zwaar zijn, wordt er ook veel gelachen.

Ik kan met trots zeggen dat ik hard op weg ben om mijn streefgewicht te bereiken, dat mijn conditie sterk verbeterd is en dat ik me stukken beter kan bewegen.

Maar het belangrijkste is wel, en dat had ik zelf nooit verwacht, ik ga het sporten nog leuk vinden.

Jeanette Koenhen

Lokatie

De Chamotte 4
4191 GT Geldermalsen

0345 576006
info@vermeltfoortfysiozorg.nl

Openingstijden

maandag: 08.00 - 21.00 uur
dinsdag: 07.00 - 20.00 uur
woensdag: 08.00 - 21.00 uur
donderdag: 07.00 - 18.00 uur
vrijdag: 08.00 - 18.00 uur
zaterdag: 09.00 - 12.00 uur

In overleg kan hiervan afgeweken worden