Volg ons ook via Facebook   

geldermalsen oedeem fysiotherapeut

COPD

COPD is een longziekte waarbij uw longen zijn beschadigd. Ademen is moeilijker en u heeft minder energie. De afkorting COPD staat voor Chronic Obstructive Pulmonary Disease (Chronische Obstructieve Long Ziekte). 

Lees meer

Echografie

 

Wat is echografie ?

Echografie, ook wel echoscopie genoemd, is een techniek die gebruik maakt van geluidsgolven die zich door het lichaam verplaatsen en op grensvlakken tussen zachte en hardere structuren reflecteren. Deze techniek stelt de fysiotherapeut in staat om spieren, pezen, gewrichten, slijmbeurzen en banden in beeld te brengen.

Lees meer

Bekkenfysiotherapie kinderen

Wat is kinder-bekkenfysiotherapie?

De kinder-bekkenfysiotherapeut is gespecialiseerd in het behandelen van kinderen met klachten in en rond de buik en het bekken.

Lees meer

Bekkenfysiotherapie

Wat is bekkenfysiotherapie?

Bekkenfysiotherapie richt zich op preventie en behandeling van klachten binnen het gehele buik-, bekken-, en lage ruggebied bij mannen, vrouwen en kinderen.
Het bekken, de gewrichtsbanden, de bekkenbodem en de bekkenorganen beïnvloeden elkaar wederzijds.

Lees meer

Oedeemfysiotherapie

oedeemtherapie-praktijkDe oedeemfysiotherapeut houdt zich bezig met de behandeling van patiënten die last hebben van (lymf)oedeem, een abnormale ophoping van vocht in het lichaam. Dit kan zijn ontstaan door een operatie waarbij er lymfeklieren zijn weggenomen of door bestraling, chemotherapie, een operatieve ingreep of een ongeval.

Lees meer

Spataderbehandeling

Spataderen aan de benen uiten zich als dikker wordende blauwe aderen of als zogenaamde “spinnetjes”, rood/blauwe plekjes die allemaal kleine vertakkingen krijgen. Spataderen kunnen klachten geven. De meest gehoorde klachten zijn: pijn, jeuk, vermoeidheid, een branderig gevoel en tintelingen tijdens rust en/of beweging.

Lees meer

Dry needling

dry-needlingHoe werkt het?

Dry Needling is een nieuwe behandelmethode binnen de fysiotherapie. Met een heel dun naaldje wordt door de huid een triggerpoint in een spier aangeprikt. Zo’n triggerpoint is een zeer plaatselijke verharde en drukpijnlijke plek in een spier, die de oorzaak kan zijn van allerlei pijnklachten.

Lees meer

Arbeidsfysiotherapie

De Arbeidsfysiotherapeut richt zich op preventie van aandoeningen aan het houdings- en bewegingsapparaat door een analyse te maken van knelpunten en risico’s, een plan van aanpak op te stellen en door maatregelen te nemen om de situatie te verbeteren.

Lees meer

Claudicatio

Oedeemfysiotherapie

Wat is gesuperficeerde looptraining

Claudicatio Intermittens, ook wel etalagebenen genoemd, is een veel voorkomende vaataanoening, veroorzaakt door slagaderverkalking.

Lees meer

Lokatie

De Chamotte 4
4191 GT Geldermalsen

0345 576006
info@vermeltfoortfysiozorg.nl

Openingstijden

maandag: 08.00 - 21.00 uur
dinsdag: 07.00 - 20.00 uur
woensdag: 08.00 - 21.00 uur
donderdag: 07.00 - 18.00 uur
vrijdag: 08.00 - 18.00 uur
zaterdag: 09.00 - 12.00 uur

In overleg kan hiervan afgeweken worden