Volg ons ook via Facebook   

bedrijfsfysiotherapie geldermalsen culemborg

Bekkenfysiotherapie bij seksuele klachten bij mannen en vrouwen

Zowel bij vrouwen alswel bij mannen, kunnen klachten als gevolg van functiestoornissen van de bekkenbodem goed bevredigende seksuele functies in de weg staan.

Lichamelijke en psychische factoren spelen een belangrijke rol bij seksuele functies. Denk hierbij, wat lichamelijke factoren betreft, o.a. aan de conditie van bloedvaten, diabetes, bepaalde medicijnen, hoog BMI.

Maar er is ook een rol voor de bekkenbodem:

krachtig maar niet verkrampt, soepel maar niet zwak.

Er wordt vaak een vergelijking gemaakt met de eigenschappen van een goede trampoline. Het leren herkennen van spanning en ontspanning is een belangrijk oefenonderdeel.

Naast deze lichamelijke aspecten zijn er ook psychische factoren die een rol spelen. Vrijen gebeurt niet alleen met het lichaam maar ook met het hoofd en het hart. Om prettig te vrijen zijn voldoende opwinding, rust, aandacht, zelfvertrouwen en tal van andere factoren van belang die een positief gevoel geven. Haast, vermoeidheid, zorgen, stress, ruzie, faalangst, kortom negatieve emoties, beïnvloeden de seksualiteit negatief. 

Het hebben van voldoende kennis over de samenhang tussen lichamelijke en psychische factoren, helpt bij het verbeteren van de seksualiteit. 

De behandeling begint met een goede uitgebreide intake met aandacht voor al deze aandachtsgebieden. Daarna wordt op basis van de onderzoeksresultaten een behandelplan opgesteld.

Bekkenfysiotherapie wordt vergoed vanuit de aanvullende verzekering.

Lokatie

De Chamotte 4
4191 GT Geldermalsen

0345 576006
info@vermeltfoortfysiozorg.nl

Openingstijden

maandag: 08.00 - 21.00 uur
dinsdag: 07.00 - 20.00 uur
woensdag: 08.00 - 21.00 uur
donderdag: 07.00 - 18.00 uur
vrijdag: 08.00 - 18.00 uur
zaterdag: 09.00 - 12.00 uur

In overleg kan hiervan afgeweken worden